Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58
2 april 2019

Column: Bedenken, gedenken, herdenken

Een van de mooiste dingen aan ondernemer zijn vind ik dat je continue bezig kunt zijn met op creatieve wijze dingen bedenken voor je bedrijf. Veel ideeën gaan de prullenmand in maar soms zijn er ideeën die van je hoofd je hart inkruipen en waar je je vervolgens met volle overtuiging hard voor gaat maken.

Zo was daar een jaar of vier geleden bij mij de behoefte om de drempel van in contact komen met mensen nog meer te verlagen. We hadden al een wekelijkse inloopochtend in ons rouwcentrum tijdens de markt in Heeze maar ik merkte dat een rouwcentrum binnenlopen voor mensen toch drempelverhogend was. Het idee ontstond om een winkel te beginnen. En zo geschiedde, in 2016 openden we onze gedenkwinkel in Valkenswaard.

We merkten al snel dat het tijd kost om naamsbekendheid op te bouwen maar vooral dat het een uitdaging is om goed te communiceren wat je nu eigenlijk aanbiedt in de winkel. Mensen weten wat ze kunnen verwachten bij een bakkerij, meubelzaak of speelgoedwinkel. Maar wat is nu eigenlijk een gedenkwinkel? Daar hebben we de afgelopen jaren hard aan gewerkt. We hebben mensen laten weten dat we hen kunnen voorzien van informatie over uitvaarten en rouw, we producten verkopen zoals troostcadeaus, condoleancekaarten, sierurnen en gedenksieraden. We merken dat mensen ons nu voor de juiste dingen weten te vinden.

Nu vinden we het tijd voor een nieuwe stap waarmee we nog meer onze kennis en dienstbaarheid uitbreiden. Daarvoor verhuizen we de gedenkwinkel naar ons pand aan de Spoorlaan in Heeze. Op die plek zijn de kantoren van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers, Publicatiebureau In de Wolken en Expertisecentrum Omgaan met Verlies gesitueerd. Door ook de gedenkwinkel hier onder te brengen, hebben we al onze expertise onder één dak. Zo kunnen we onze klanten van de gedenkwinkel nog beter voorzien van informatie en advies.

Ik heb veel vertrouwen in het onderbrengen van al onze expertise onder een dak. Ik geloof er in dat we mensen op die manier nog beter van dienst kunnen zijn.

De vaste gezichten van de winkel, mijn collega’s Leonne en Gerry, verstrekken ook in Heeze informatie en informeren u over de producten. Ze maken graag tijd voor een ieder die ergens iets meer van wil weten. De inloopochtend, elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, handhaven we en Leonne en Gerry werken ook op afspraak.

De drempel hebben we de afgelopen jaren weten te verlagen, we hebben gemerkt dat naar het rouwcentrum komen minder spannend is geworden. Voor mensen die daar nog wat moeite mee hebben, komen Leonne en Gerry ook aan huis. Ik heb veel vertrouwen in het onderbrengen van al onze expertise onder een dak. Ik geloof er in dat we mensen op die manier nog beter van dienst kunnen zijn. We ontmoeten jullie dan ook graag vanaf volgende week in Rouwcentrum Fiddelaers, aan de heringerichte Spoorlaan in Heeze.

Ga terug
U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.