Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58
17 november 2022

Vacature: Uitvaartbegeleider m/v 20-25 uur

Op zoek naar een baan met betekenis?

Dan hebben wij, Uitvaartbureau Jan Fiddelaers, de perfecte vacature voor jou. Wij zijn op zoek naar een uitvaartbegeleider (m/v, 20-25 uur) In deze functie begeleid je nabestaanden met het organiseren van het afscheid. Je hebt de verantwoordelijkheid om het afscheid naar wens te laten verlopen. Dit doe je in nauwe samenwerking met een team van collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan.

Werken in de uitvaartbranche betekent veel beschikbaar zijn en direct op pad gaan wanneer er een melding van overlijden binnenkomt. Het vraagt dus om flexibiliteit van onze medewerkers die dit kunnen inpassen in hun privéleven.

De functie en taken

Wat er komt kijken bij de functie uitvaartbegeleider:

· Telefonische melding van overlijden ontvangen en met degene die belt bespreken wat op dat moment de situatie en wensen zijn.

· De overbrenging en zorg voor de overledene regelen.

· Met de nabestaanden in gesprek gaan over de wensen die er zijn rondom het afscheid.

· Het organiseren van het afscheid: locaties vastleggen, producten bestellen, rouwdrukwerk maken en bezoeken afspreken.

· Betrekken van kinderen en jongeren bij een afscheid.

· De afspraken met de opdrachtgever op papier zetten en doorspreken.

· Het schrijven van teksten voor de afscheidsdienst.

· Het voorgaan op de dag van het afscheid, spreken in het openbaar.

· Enkele weken na het afscheid een nagesprek voeren met de nabestaanden.

Ook zijn er werkzaamheden op kantoor die we onderling verdelen en help je collega’s met de uitvaarten die zij organiseren. Je draagt uit dat je uitvaartbegeleider bent bij Uitvaartbureau Jan Fiddelaers en je enthousiasme en betrokkenheid dragen bij aan de groei van ons bedrijf.

Wat breng je mee:

· Je bent een organisatietalent en neemt regie waar nodig

· Je hebt een representatief voorkomen

· Je bent empathisch, met behoud van professionele afstand

· Je bent een teamplayer

· Je bent stressbestendig en hebt incasseringsvermogen

· Je kan goed overweg met Microsoft Office

· Je bent bereid je te verdiepen in het werken met InDesign en Photoshop

· Je bent flexibel inzetbaar, dag en nacht, ook in de weekenden. Er wordt volgens een rooster gewerkt.

· Je kan foutloos mondeling en schriftelijk communiceren in de Nederlandse taal

· Je hebt bij voorkeur ervaring in de uitvaartbranche en/of een relevante (voor)opleiding, dit is echter niet noodzakelijk

· Je bent woonachtig binnen ons werkgebied cirkel van ca. 20 kilometer rondom Heeze

· Je bent in het bezit van een auto en rijbewijs

Over ons

Uitvaartbureau Jan Fiddelaers is bijna 30 jaar geleden opgericht door Jan Fiddelaers. Hij maakte het verschil door te werken met gastvrouwen in plaats van mannelijke dragers, bouwde een rouwcentrum in het centrum van Heeze, was de eerste met een rouwhuiskamer (24-uursruimte) en had toentertijd al aandacht voor het betrekken van kinderen en jongeren bij het afscheid. Ondertussen staat zijn dochter Renske Fiddelaers aan het roer en is Uitvaartbureau Jan Fiddelaers een zelfvoorzienend bedrijf met een eigen aula voor afscheidsdiensten en condoleances, grafische afdeling en eigen rouwauto. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, in 2021 werd de dienstverlening van het Uitvaartbureau gemiddeld met een 9,6 gewaardeerd.

Wij zijn erop ingericht binnen 1 uur na een overlijdensmelding de overbrenging of verzorging te laten plaatsvinden en de uitvaartbegeleider kan, indien gewenst, binnen 2 uur in gesprek met de nabestaanden. Deze uitvaartbegeleider zal de nabestaanden van a tot z begeleiden, tot en met de dag van het afscheid.

Vanuit onze vestiging in Heeze verlenen wij onze diensten in een cirkel van ca. 20 kilometer. We hebben in deze regio prettige samenwerkingen met uitvaartlocaties, leveranciers en andere uitvaartondernemingen.

Reageren en verder verloop

Spreekt deze functie en ons bedrijf jou aan? Dan komen we graag met jou in gesprek. We vinden het fijn om jouw motivatie en cv te ontvangen. Dit kun je versturen naar vacature@fiddelaers.nl. De salariëring is volgens de cao Uitvaartbranche. Mocht je de cao willen ontvangen, vermeld dit in je mail.

Na ontvangst zal onze manager Birgit van de Nieuwenhuijzen telefonisch contact met je opnemen. Zij kan je meer vertellen over de functie en je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. Vervolgens ontmoet je Renske en Birgit in een persoonlijk gesprek. Daarna heb je de mogelijkheid om mee te lopen om een goede indruk te krijgen van de werkzaamheden en de sfeer in ons bedrijf. Dit wordt gevolgd door een tweede gesprek. Als we beiden enthousiast zijn geworden zal er een arbeidsvoorwaardengesprek zijn en hopen we natuurlijk dat wij jou mogen verwelkomen als onze nieuwe collega.

Ga terug
U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.