29 mei 2018

Column: Jubileum

Dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van Uitvaartbureau Jan Fiddelaers, ik schreef er onlangs al over. Dit vierden we samen met ons personeel in Villa des Beaux Arts. Want zonder onze mensen hadden we geen kwart eeuw lang zo’n kwaliteit in onze dienstverlening kunnen bieden. Ze staan dag en nacht klaar, ook in de weekenden en op feestdagen. Daarom, bij wijze van uitzondering, hoefde op deze feestelijke avond niemand van ons bereikbaar te zijn omdat een fijne collega ondernemer voor ons waarneemt. Even ontspannen met z’n allen, het was fantastisch.

Daarnaast gaan we iets van betekenis doen voor de families waarvoor we de afgelopen 25 jaar uitvaarten mochten verzorgen. Dat doen we op zondag 24 juni aanstaande. We organiseren een middagcongres ‘Ik rouw van jou: verlies en rouw bij volwassenen’ in Rouwcentrum Fiddelaers in Heeze. Mensen die ons in de afgelopen jaren de uitvaart van een dierbare hebben toevertrouwd zijn van harte welkom en kunnen zich opgeven voor dit congres via onze website: www.fiddelaers.nl/jubileum. Neem gerust iemand mee die je graag bij je hebt. Je kunt je met maximaal vier personen aanmelden.

We hebben bewust voor een zondagmiddag gekozen. Het is voor veel mensen een dag waarop het verlies extra voelbaar is omdat het zo’n familiedag is en je anderen ziet die bijvoorbeeld nog wel met hun partner gaan wandelen of hun moeder kunnen bezoeken.

De volledige opbrengst schenken we aan Stichting WeesGelukkig.

Deelname aan het congres kost 5 euro per persoon. De volledige opbrengst schenken we aan Stichting WeesGelukkig. Het congres wordt geleid door rouw- en verliesdeskundige Riet Fiddelaers – Jaspers (tevens mijn moeder). Zij gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen Daniël Smulders en Sandra Verbeek. Daarnaast zal de bekende rouwdeskundige Manu Keirse spreken. Hij is zeer bekend om de warme en bevlogen manier waarop hij spreekt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marcel Luntungan.

Deze middag staat ook in het teken van ontmoeting. Wij vinden het fijn om families waarmee we door het verzorgen van de uitvaart regelen een band hebben opgebouwd, weer te ontmoeten. Er is ook de ruimte om verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen. Het wordt een interessante middag voor iedere volwassene die een verlies van dichtbij heeft meegemaakt, of het nu een partner, ouder of een kind is. Hebben wij bij u in de familie een uitvaart geregeld? U bent van harte welkom. En zegt het voort!

En als u niet naar het congres komt zou u zich nog wel kunnen verdiepen in Stichting WeesGelukkig. Deze stichting laat kinderen tot 18 jaar van wie één of beide ouders is overleden niet tot later laten wachten om hun leven te beleven. Deze (half)wezen hebben de persoonlijke trieste ervaring dat ´later als ik groot ben´ niet vanzelfsprekend is.

Stichting WeesGelukkig laat hun wensen uitkomen. Positieve herinneringen creëren na een intens verdrietige periode heeft een grote impact op de toekomst op jonge leeftijd. De wensen zijn niet materialistisch, maar betreffen een beleving. Neem eens een kijkje op www.stichtingweesgelukkig.nl. Zeker de moeite waard.

En wellicht zien we elkaar op zondag 24 juni.

Lieve groet, Renske

Ga terug
U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.