Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Rouwcentrum Fiddelaers

In het centrum van Heeze staat Rouwcentrum Fiddelaers. Een intieme, warme plek voor een afscheid.

Rouwcentrum Fiddelaers heeft een aula welke in deze tijd gebruikt kan worden voor maximaal 150 personen. Een passende ruimte waarin voldoende afstand van elkaar gehouden kan worden maar toch intiem aandoet. En er is voldoende parkeerruimte in de straat.

Tevens is het mogelijk om een opname van de afscheidsdienst te laten maken en om te kiezen voor een livestreamverbinding.

Komt u gerust eens een kijkje nemen. De aula is ook te gebruiken als de uitvaart door een andere uitvaartondernemer wordt geregeld.


Avondviering

De avond voorafgaand aan de uitvaart kan er een avondviering worden gehouden. Deze viering is een voorbereiding op de dag van de uitvaart; op het definitieve afscheid. Tijdens de avondviering wordt er gesproken over degene die is overleden, wordt er naar muziek geluisterd en eventueel naar foto's gekeken. De aula van Rouwcentrum Fiddelaers in Heeze is hiervoor een zeer geschikte ruimte. De ruimte wordt in overleg met de nabestaanden ingericht.

Afscheidsdienst

Denkt u bij een afscheidsdienst aan een persoonlijke invulling met de mogelijkheid tot sprekers uit de eigen kring, muziek naar keuze en foto's uit het leven langs laten komen? Aan een ruimte die ingericht kan worden naar wens? En dit met volledige aandacht, alle tijd en ruimte? De aula en het team van Rouwcentrum Fiddelaers biedt deze mogelijkheden. Van slechts enkele tot een grote groep van 200 personen kunnen tijdens een afscheidsdienst terecht. We kunnen de grootte van de aula aanpassen aan het aantal belangstellenden dat wordt verwacht. En dag voorafgaand aan de afscheidsdienst worden de muziek en beeldpresentatie getest zodat we weten dat alles goed werkt en op elkaar is afgestemd. U bent van harte welkom om een keer een kijkje te komen nemen in de aula.

Koffietafel

Na een afscheidsdienst kan er een koffietafel plaatsvinden in de aula van Rouwcentrum Fiddelaers in Heeze. Wanneer het een gezelschap tot 75 personen is, kan de aula in tweeën worden gedeeld. Aan één kant vindt de afscheidsdienst plaats en aan de andere kant de koffietafel. Wanneer er meer personen worden verwacht, is de hele aula nodig voor de afscheidsdienst en de koffietafel. Het is mogelijk dat wij, wanneer de aanwezigen naar de begraafplaats zijn of bijvoorbeeld buiten een erehaag vormen voor de overledene, de aula ombouwen van de rijen stoelen voor de afscheidsdienst naar tafels met stoelen en statafels voor de koffietafel. Op deze manier kan alles onder één dak plaatsvinden. Wel zo prettig.

Rouwkamer

In Rouwcentrum Fiddelaers is een ontvangstruimte met ruime zitgelegenheid waar bezoekers koffie, thee of iets fris aangeboden krijgen. Kinderen zullen onmiddellijk de speeltafel ontdekken met tekenmaterialen en spelletjes. Ter plekke worden nieuwe kunstwerken gemaakt die direct bij de overledene gelegd kunnen worden. U kunt even acclimatiseren en uw eigen tempo bepalen bij het afscheid nemen.

De overledene is opgebaard in de rouwkamer. U wordt er dus niet onmiddellijk mee geconfronteerd. Sommige mensen en zeker kinderen hebben even tijd nodig alvorens te gaan kijken. In de rouwkamer staan ook stoelen. U kunt dus ook even bij de overledene gaan zitten en rustig afscheid nemen. Ook staat er een tafeltje om foto's of andere voorwerpen neer te zetten en er hangt een prikbord waar bijvoorbeeld tekeningen opgehangen kunnen worden. Er zijn geen vaste bezoektijden, deze worden in onderlinge afspraak vastgesteld.

De overledene kan meteen in de kist opgebaard worden maar dat is niet strikt noodzakelijk. Ook in het rouwcentrum is het mogelijk om zonder kist op te baren. De overledene ligt dan op een baar, gewoon met de kleren aan. De familie kan er voor kiezen om eerst zonder kist op te baren en bijvoorbeeld de laatste dag of dagen in de kist. Dan kan iedereen wennen aan het feit dat er echt afscheid genomen moet worden.

Rouwhuiskamer

In deze huiselijke omgeving kan de overledene tussen overlijden en uitvaart verblijven wanneer om welke redenen dan ook thuisopbaring niet mogelijk is terwijl de familie dat wel zou willen. De voordelen van opbaren in een rouwcentrum en opbaren thuis worden hierbij gecombineerd. De overledene kan 24 uur per dag bezocht worden, zonder afspraak vooraf. Ook zijn voorzieningen aanwezig wanneer men wil blijven waken, zoals een keukentje en een douche. De rouwhuiskamer is zeer sfeervol en kan door de familie naar eigen behoeften verder aangekleed worden met persoonlijke dingen zoals foto's, voorwerpen, bloemen, knuffels enzovoort. De rouwhuiskamer is toegankelijk via een sleutel waarvan de familie twee exemplaren krijgt.

Er kan ook gebruik gemaakt worden van deze ruimte wanneer een andere uitvaartondernemer de uitvaart regelt. Neemt u gerust contact met ons op via telefoonnummer 040 226 01 58 of via mail info@fiddelaers.nl.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.