Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Muziek

Waar woorden soms te kort schieten, kan muziek ten diepste binnen komen. Muziek is dan ook bij de meeste uitvaarten een belangrijk onderdeel.

In de aula van Rouwcentrum Fiddelaers kan er gebruik gemaakt worden van de muziek die wij in ons bestand hebben. Mocht het gewenste muziekstuk daar niet in staan dan kan de familie zelf muziek aanleveren. Ook kan er live muziek worden gemaakt door bijvoorbeeld een zangeres in te huren.

Ook in het crematorium is een uitgebreid muziekbestand aanwezig.

Muziekboek crematoria.

Vooral de collectie moderne muziek is niet bij alle crematoria op peil omdat mensen in toenemende mate eigen muziek meebrengen.

Vrijwel altijd is er de mogelijkheid om de dienst op cd of dvd te laten zetten. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen de muziek op cd te zetten en een speciaal hoesje te laten maken als herdenking aan de overledene. In beperkte kring wordt deze cd dan uitgereikt.

Ook is het mogelijk om in het crematorium live muziek ten gehore te brengen. Het crematorium en de uitvaartbegeleider beschikken meestal over contacten. Ook de familie zelf kan zorgen voor muziek. Kleinkinderen die een instrument bespelen, een familie ensemble of een eigen koortje.

Bij een dienst in de kerk wordt meestal gebruik gemaakt van een kerkkoor. Maar ook hier zijn meer mogelijkheden hoewel het niet in alle kerken toegestaan is 'ingeblikte' muziek te gebruiken.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.