Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Drukwerk

Rouwbrief


Voor het opstellen van de rouwbrief zijn hulpmiddelen en desgewenst voorbeeldteksten beschikbaar. Er is keuze uit een vrij uitgebreide collectie rouwbrieven van traditioneel tot zeer modern, van een grijs randje tot kleurrijk. Daarnaast is het altijd mogelijk een eigen ontwerp te maken. De mooiste rouwbrieven zijn zelf ontworpen, bijvoorbeeld met tekeningen van de kleinkinderen of een foto van de tuin of een vakantie. Wanneer er voldoende tijd is, bijvoorbeeld als de brief niet dezelfde dag verzonden hoeft te worden (uitgezonderd de weekenddagen) of wanneer bij de voorbespreking de rouwbrief al is uitgezocht, kan elke brief uit iedere collectie die in Nederland aangeboden wordt, besteld worden.

Nagedachtenisprentje


Voor het uitzoeken en bestellen van de nagedachtenisprentjes is meer tijd beschikbaar. Er zijn slechts enkele prentjes op voorraad omdat er meestal voldoende tijd is om een prentje naar keuze bij een uitgeverij te bestellen. Ook wordt veel gebruik gemaakt van fotoprentjes met daarop afgebeeld een foto van de overledene, zijn of haar lievelingsplekje of een eigen kunstwerk. Ook eigen ontwerpen komen het meeste voor en zijn natuurlijk zeer persoonlijk.

Rouwadvertentie


Veel mensen kiezen naast een rouwbrief ook voor een overlijdensadvertentie in de krant. Daar hangt een prijskaartje aan maar er wordt met een advertentie wel een grote groep mensen bereikt. Meestal wordt de rouwadvertentie wat compacter opgesteld dan de rouwbrief om de kosten enigszins te drukken. Een advertentie in een regionale krant kost al snel rond de € 800,-. Landelijke dagbladen, zoals de Volkskrant, NRC of Trouw zijn een stuk duurder. Tegenwoordig zijn er alternatieven zoals nieuwswebsites net als Heeze24.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.