Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Bloemen

Regelmatig wordt bij een uitvaart de kist bijna onttrokken aan het zicht door de hoeveelheid bloemen op en rond de kist. Rouwarrangementen zijn niet goedkoop dus het is van belang om een goede keuze te maken.

Kransen worden nauwelijks meer gebruikt. Bloemstukken des te meer. De ene bloemist werkt traditioneel en met veel bloemen, de ander moderner met veel groen en ander materiaal. Het is een kwestie van smaak. Rozen blijven favoriet maar ook zonnebloemen zijn geliefd, zeker bij jonge mensen. Bij kinderen worden vaak knuffels verwerkt in de stukken zoals beertjes. Soms is het bloemstuk, met name bij kinderen, in de vorm van een figuur zoals een vlinder of een hart.

Erg kostbaar maar door nabestaanden vaak gekozen is een dekselboeket. Bijvoorbeeld rozen die de hele deksel van de kist bedekken.
Katholieken zijn uitbundiger met bloemen dan protestanten. Van oudsher werden bij protestanten geen bloemen gebruikt. Men hield het sober. Tegenwoordig zijn de verschillen kleiner.

Bij de kosten van een rouwboeket moet je denken aan minimaal € 45,-, de grotere stukken kosten snel € 100,-. Dat loopt op tot dekselstukken van € 350,-. De kosten die bloemisten rekenen, kunnen verschillend zijn evenals de stijl. Daarom is het goed op verschillende plaatsen te informeren.

Meestal worden de bloemstukken één dag voor de uitvaart geleverd zodat de overledene bij het laatste bezoek tussen de bloemen ligt en ze de volgend dag toch nog mooi zijn. De naaste familie zorgt er soms voor dat er alle dagen tussen overlijden en uitvaart bloemen zijn.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.