Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Omhulsel

Kist

Er is tegenwoordig een grote keuzemogelijkheid wanneer je een kist gaat uitzoeken. Nog steeds zijn er eiken en grenen (fineer) kisten met geel- of roodkoperen of houten handvatten. Maar daarnaast is er de kist van steigerhouten planken, de vurenhouten, ongeverfde kist waarop je zelf kunt tekenen of schilderen, beschilderde kisten of bewerkt met airbrush, de rieten kist, dure Italiaanse modellen en zeer modern vormgegeven modellen. Wanneer er wordt gekozen voor een begrafenis op de natuurbegraafplaats dient er gekozen te worden voor een eco-kist. 

Ook aan de binnenzijde is keuze mogelijk. De glanzende satijnen bekleding is er in diverse kleuren maar meestal wordt gekozen voor ongebleekte katoen. Apart in de stoffen zijn spijkerstof of het standaard stof vervangen door een eigen stofje of het eigen dekbed.


Wade

Het is mogelijk om te kiezen voor een wade. De overledene ligt dan vaak op een opbaarplank en wordt in een wade gewikkeld. Deze zijn in allerlei verschillende soorten stof en kleuren verkrijgbaar. Een wade is zachter en minder opgesloten dan een kist, wat sommige mensen een prettiger idee vinden. Je kunt aan een wade vaak wel meer contouren van het lichaam zien, dus het kan wat confronterender zijn. De levertijd van wades verschilt, soms moeten ze nog met de hand worden gemaakt en duurt het een aantal dagen.

Urn

Voor het bewaren van de as van de overledene in een urn is de keuze zeer groot. Natuurlijk zijn er de standaardmodellen maar ook hier hebben kunstenaars zich bezig gehouden met de vormgeving. Gebakken modellen, in de vorm van beertjes of vlinders, ontworpen door glaskunstenaars, met de Raku-techniek of in de vorm van een kastje waarbij ook sieraden hun plek kunnen krijgen. Dit is natuurlijk met name van belang wanneer de urn zichtbaar bewaard wordt. In een urnenmuur, urnengraf of urnament kan volstaan worden met een eenvoudiger model omdat de urn niet zichtbaar is.

Assieraad

Nabestaanden ervaren steeds meer dat ze de overledene dicht bij zich willen houden. Het dragen van een assieraad biedt deze mogelijkheid. Assieraden bestaan al lang. De laatste jaren komen er steeds meer moderne sieraden van nu op de markt. Alle keuze die wij aanbieden vindt u in onze gedenkwinkel.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.