Meld overlijden, 24 uur per dag bereikbaar: 040 226 01 58

Contact na een overlijden

Wanneer iemand is overleden, waarschuwt u de dokter die de dood moet vaststellen. Bij een plotseling overlijden zult u dit onmiddellijk doen. Als de overledene al lang ziek was, kunt u, als u wilt, ook even wachten zodat u in alle rust afscheid kunt nemen. Vlak na het overlijden hangt er vaak een serene sfeer die doorbroken wordt wanneer verpleging, arts of uitvaartbegeleider dingen gaan regelen.

Na vaststelling van de dood kunt u de uitvaartbegeleider bellen. Dat hoeft niet onmiddellijk. Sommige mensen wachten liever tot alle familieleden gearriveerd zijn en tijd genomen hebben om afscheid te nemen. Het is ook niet zo dat de overledene onmiddellijk verzorgd moet worden omdat het anders niet meer zou kunnen. Dat is na enkele uren of zelfs de volgende dag nog mogelijk.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is. Het telefoonnummer daarvoor is: 040 226 01 58. Sommige mensen vinden het prettig om midden in de nacht nog even contact op te nemen en voor de volgende dag een bezoek af te spreken.

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een overlijden, is het fijn om ze ook te betrekken bij het regelen van de uitvaart en de dag van de uitvaart zelf. Rouw- en verliesdeskundige Riet Fiddelaers-Jaspers is aan onze uitvaartonderneming verbonden. In dit filmpje vertelt zij er meer over.

U kunt Uitvaartbureau Jan Fiddelaers dag en nacht bellen en afspreken wanneer de komst van de uitvaartbegeleider gewenst is.